Merca Experiencias de Calidade

IXP Castaña de Galicia

Ata a chegada dos cultivos americanos, as castañas foron unha fonte de alimento indispensable na cociña galega, sobre todo en áreas rurais e de montaña. Servían para calmar a fame nos tempos de escaseza. Asadas, cocidas, no caldo, con leite... Hoxe, séculos despois, constitúen un produto autóctono cada vez máis apreciado gastronomicamente que conta co seu propio selo de calidade.


Materias primas

A indicación xeográfica protexida Castaña de Galicia resérvase aos froitos obtidos a partir dos cultivares autóctonos galegos do castiñeiro europeo (Castanea sativa, Mill.) destinados ao consumo humano e comercializados en fresco ou conxelado.

Características do produto

Os froitos certificados teñen o pericarpo fino, de cor marrón clara e brillante; un epispermo (membrana) fino, que penetra lixeiramente na semente e que se separa facilmente ao pelar a castaña. Sabor doce e textura firme non fariñenta.

Queres estar á última das experiencias calidade?