Coñecemento da vida adquirido polas circunstancias ou situacións vividas, cando estas experiencias van acompañadas dunha boa mesa, dise que son EXPERIENCIAS DE CALIDADE
Son catro irmáns de leite, parecidos, pero distintos.
Mesmo leite de vaca, distintas personalidades.
O queixo Cebreiro é un queixo fresco de pasta branca, branda e granulosa, elaborado con leite de vaca, totalmente natural, sen conservantes nin aditivos.
Procedente das zonas con maior tradición queixeira de Galicia, é o queixo con denominación de orixe de maior produción da comunidade autónoma.
A lenda atribúe aos pobos celtas asentados na serra da Cabra e o Xistral a invención deste produto. O queixo San Simón da Costa está elaborado con leite de vaca e afumado con madeira de bidueiro. Iso fai que o seu exquisito sabor suxira noces, un delicado recendo do fume da lareira e un leve aroma ao leite acabado de muxir.
O Queixo Tetilla é o máis coñecido dos queixos galegos.