IXP Mel de Galicia
O Mel de Galicia é un produto natural e fresco que se produce de xeito artesanal dende hai centos de anos. Está intimamente ligado ao territorio onde se produce e soamente as abellas coñecen o segredo da súa elaboración. Este tesouro galego contén a esencia da nosa paisaxe conformada primordialmente pola flora silvestre, que lle proporciona esas características sensoriais particulares.
Medio Natural
A zona de produción, elaboración e envasado do mel amparado pola indicación xeográfica protexida Mel de Galicia abrangue todo o territorio da Comunidade Autónoma de Galicia.
O territorio galego diferénciase na xeomorfoloxía, a litoloxía e a edafoloxía das áreas mediterráneas de produción apícola tradicional, predominando os solos ácidos, que condicionan a vexetación existente e, por tanto, a produción de néctar e conseguintemente as características dos meles. É, por tanto, unha rexión natural perfectamente diferenciada do resto da Península Ibérica. Interveñen na súa personalización aspectos xeomorfolóxicos, climáticos, biolóxicos e edafolóxicos, que condicionan a existencia dunha flora adaptada ás condicións naturais que todos estes factores lle impoñen.
En definitiva, a situación xeográfica de Galicia e as súas peculiaridades dan lugar a meles que presentan características propias e por iso se diferencian dos producidos noutros territorios.