Merca Experiencias de Calidade

IX "Licor de Herbas de Galicia"

Galicia, terra de meigas, é o berce dun dos manxares que describen mellor a súa gastronomía, o licor de herbas. Igual que a propia terra galega, este licor garda como ningún a esencia deste territorio por conter as plantas que prosperan nel.

Medio Natural

A área xeográfica delimitada da indicación xeográfica Licor de Herbas de Galicia, na que se debe producir a uva e, como  subprodutos da  vinificación, os bagazos e lías e na que se debe realizar o seu destilado, así como a elaboración e o envasado, abarca todo o territorio da Comunidade Autónoma de Galicia.

A zona de cultivo, as condicións climáticas e edafolóxicas, así como as variedades de uva utilizadas e o territorio onde se cultiva condicionan as características do produto obtido.

As herbas utilizadas na súa elaboración inflúen tamén no seu sabor, aroma e cor.


Atópanos

Mapa IX Licor de Herbas de Galicia

Betanzos

Desplegable empresas

Destilerías Candamio, SL

Cambados

Desplegable empresas

Bodega Gil Armada, SL
Viña Blanca del Salnés, S.A

Chantada

Desplegable empresas

Customdrinks, SLU
Orujos y Licores Augavella, SL

Lugo

Desplegable empresas

Augardentes Galegos do Miño, SLU

Maside

Desplegable empresas

Nor Ibérica de Bebidas, SL

O Barco de Valdeorras

Desplegable empresas

Bodegas Godeval, SL

O Carballiño

Desplegable empresas

Hermanos Paniagua, SL

O Saviñao

Desplegable empresas

Adegas Moure, S.A.

Ribadavia

Desplegable empresas

VIÑA COSTEIRA

Tomiño

Desplegable empresas

Pazo de Valdomiño, SA

Vedra

Desplegable empresas

Aguardientes de Galicia, SA

Queres estar á última das experiencias calidade?