Merca Experiencias de Calidade

IX Augardente de Herbas de Galicia

A particular historia da augardente de herbas debe entenderse en relación a dous fenómenos históricos: o posicionamento dos destilados como remedio medicinal e a tendencia xeneralizada das clases populares a imitar os gustos e costumes das xentes acomodadas.

As primeiras noticias sobre este produto apuntan aos establecementos hospitalarios. Os seus inventarios recollen xa no século XVII a proba da fabricación e uso desta bebida no ámbito farmacéutico feita a base de herbas medicinais.

Medio Natural

A área xeográfica delimitada pola indicación xeográfica Augardente de Herbas de Galicia, na que se debe producir a uva e, como  subprodutos da  vinificación, os bagazos e lías, e na que se debe realizar o destilado e a elaboración, abarca todo o territorio da Comunidade Autónoma de Galicia.

A composición volátil das augardentes está directamente relacionada coas condicións de fermentación e de destilación da materia prima, pero sobre todo polos compostos aromáticos propios de cada variedade de uva. A presenza e concentración destes compostos depende tamén da zona de cultivo e das condicións climáticas e edafolóxicas, de maneira que as variedades de uva utilizadas e o territorio onde se cultivan condicionan as características dos destilados obtidos.

As herbas utilizadas na súa elaboración inflúen tamén no seu sabor, aroma e cor.


Atópanos

IX Augardente de Herbas de Galicia

Betanzos

Desplegable empresas

Destilerías Candamio, SL

Cambados

Desplegable empresas

Bodega Gil Armada, SL

Chantada

Desplegable empresas

Orujos y Licores Augavella, SL

Meaño

Desplegable empresas

Eulogio Pomares Zárate e Hijos, SL

Meis

Desplegable empresas

Pazo de Señoráns, S.L

O Rosal

Desplegable empresas

Lagar de Fornelos, S.A.

Queres estar á última das experiencias calidade?