KALEKÓI iogurt de vainilla 4x125g
KALEKÓI
Artesanía Alimentaria
Bergazos, 36
36500 Lalín
Pontevedra
986 787 500
kalekoi [at] kalekoi.com (kalekoi[at]kalekoi[dot]com)
A principios de 2015, Susana Aguiar, xunto a súa parella, Álex Moure, ambos os enxeñeiros de profesión, abandonan o seu emprego en empresas alleas para dar forma e crear o seu propio soño. Deciden regresar á contorna rural que lles viu nacer e dar un paso máis transformando ese leite de “toda a vida”. Empezou como un pequeno obradoiro de iogur artesanal e dende os inicios, caracterizase por ofrecer un produto diferenciado e baseado na súa alta calidade. Estes valores son os que lles permitiron posicionarse fronte á competencia e fidelizar aos seus clientes.
Actualmente Kalekoi comercializa iogur natural ou iogur con diferentes froitas, Quefir natural, e leite pasteurizado procedente da gandería familiar.
En Kalekói non se estandariza o leite, é dicir, non se engade nata ou leite en po, nin tampouco se desnata, é dicir, non hai unha fórmula ríxida. Por isto, é posible que ao longo do ano exista unha pequena variabilidade na materia graxa ou a proteína que altere a cremosidad do resultado final. Isto non é máis que unha evidencia de que os produtos responden a un proceso natural e único, o que lle outorga as características do leite dese mesmo día.
Ademáis a gama de iogures está elaborada con leite A2, un leite ausente de proteína A1 que é naturalmente máis dixerible e pode reducir as molestias dixestivas derivadas do consumo de leite.
Kalekói conta cun pequeno obradoiro en Lalín, onde se recibe diariamente o leite fresco da súa gandería. Actualmente conta con 100 vacas e con 40Ha dispoñibles para cultivar as súas propias forraxes. Debido á localización da gandería, onde os invernos son moi longos, aprovéitanse as épocas de cultivo para recoller millo e herba para ensilaxe e así poder alimentar a todas as vacas nas tempadas máis frías. Hai máis de 30 anos, cando se renovaron as instalacións dos fundadores, optouse pola estabulación en liberdade do gando con entrada e saída libre, para que desta forma os animais escollan pastar en liberdade ou resgardarse do frío ou calor segundo o seu criterio. Unha das fortalezas de Kalekoi é precisamente ofrecer un produto de ciclo pechado; controlan o proceso desde a orixe da materia prima, o leite das súas vacas, ata a súa saída ao mercado convertido en iogur. Ademáis dende o 2020 a súa gandeiria está formada solo por vacas xeneticamente A2A2, polo tanto a súa gama de iogures está etiqueta e elaborada como produtos elaborados con leite A2. Un leite que é naturalmente máis dixerible e pode reducir as molestias dixestivas derivadas do consumo de leite.
Bergazos, 36
36500 Lalín
Pontevedra