Merca Experiencias de Calidade

DO Monterrei

O especial microclima de Monterrei, xunto cos solos, as variedades de uva e a creatividade dos adegueiros fan que  estes viños posúan unha marcada personalidade. Uns viños que proporcionan unha experiencia deliciosa digna de compartir.


Materias primas

As variedades de uvas empregadas son:

  • Para o branco: godello, treixadura, dona branca, albariño, loureira, branca de Monterrei e caíño branco
  • Para o tinto: mencía, tempranillo (araúxa), merenzao, caíño tinto e sousón

Características do produto

Os viños brancos son corpulentos, aromáticos, de cor amarela dourada ou pallosa, cunha graduación alcohólica media próxima aos 13 graos, plenos, saborosos, equilibrados en acidez e con moi boa persistencia.

Os tintos de Monterrei caracterízanse por ter cor púrpura, agradable aroma a froitas vermellas ou negras, con bo equilibrio alcohol-acidez. Maioritariamente son viños novos pero cada vez se están a elaborar máis tintos sometidos a procesos de envellecemento en barrica.

Queres estar á última das experiencias calidade?