Merca Experiencias de Calidade

DO Valdeorras

Valdeorras, comarca situada na parte nororiental da provincia de Ourense, está moldeada por un profundo val fértil e luminoso polo que discorre, apracible, o río Sil, señor dunha paisaxe máxica, de terras vermellas e negras, onde medran o castiñeiro, a vide e a oliveira.

En Valdeorras homes e mulleres conseguiron unir esforzos, tradición secular e modernidade para manter a orixe e garantir a calidade duns viños que son a máxima expresión do sentir dunha terra.


Materias primas

As variedades de uvas empregadas na denominación de orixe Valdeorras son: 

  • Brancas: albariño, loureira, treixadura, godello, dona branca, torrontés, lado e palomino
  • Tintas: mencía, brancellao, merenzao, tempranillo, sousón, ferrón, caíño tinto, garnacha tintureira, mouratón, gran negro e espadeiro

Características do produto

Dentro dos viños brancos destaca a variedade godello. É un viño elegante, de fino aroma afroitado, cor amarela rosada ou pallosa, con boa estrutura en boca, graduación alcohólica media duns 12,5º, delicados, ben estruturados, estables e de retrogusto completo.

Dentro dos viños tintos sobresaen os monovarietais a base de mencía. Son viños de intenso cor púrpura e elegante aroma a froita, cheos de lixeireza, con bo equilibrio alcohol-acidez, apetitosos e de retrogusto intenso e prolongado.

Queres estar á última das experiencias calidade?