Merca Experiencias de Calidade

IXP Viño da Terra Barbanza e Iria

Rosalía de Castro no seu poema "Albariñas uvas" xa facía referencia ao viño da súa terra:
"¡Ouh miña parra de albariñas uvas, que a túa sombra me das! [...]
¡Xa non vos deixo, que as angustias negras lonxe de min se irán!”


Materias primas

As variedades de uvas empregadas son:

  • Para o branco: albariño, caíño branco, godello, loureira (loureiro branco ou marqués), treixadura, branco lexítimo (albarín blanco), agudelo (chenin blanc) e torrontés.
  • Para o tinto: brancellao, caíño tinto, espadeiro, loureiro tinto, mencía, sousón e merenzao.

Características do produto

Os viños brancos presentan tons amarelos dourado brillantes, con destacados aromas florais e de froitas, boca lixeira e fresca, de bo potencial aromático e con toques cítricos ao final.

Os viños tintos presentan unha capa media con tons vermellos picota e reberetes violáceos, de estrutura media e paso suave con aromas de froitas vermellas e silvestres cun toque final lixeiramente tánico.

Queres estar á última das experiencias calidade?