SILVERIO e RAMÓN

Somos unha pequena empresa familiar, de Vilardevós, na comarca de Monterrei, en Ourense, e criamos patos nunha leira, Quinta da Curriza, situada nesta vila, para elaborar produtos de maneira artesanal, conservas e curados, principalmente, nunhas instalacións situadas no mesmo recinto, podendo abarcar así case todo o proceso de cría e elaboración. E dicimos case todo porque nós non facemos o proceso de incubación, se non que compramos os parruliños cunhas horas de vida, e é entón cando os trasladamos a Vilardevós, para que continúen xa crecendo na nosa quinta. As primeiras 3 - 4 semanas de vida, nas que só teñen peluxe, están nun recinto calefactado, e, en canto teñen pluma, xa se crían en liberdade na leira, na zona que é un souto de castiñeiros, e da que non saen porque empregamos unha raza de pato, a Mulard, que non voa; aquí vivirán uns 3 meses máis, e será nos últimos días onde só se alimentarán de millo fervido, do que extraerán o almidón para a hipertrofia dos seus fígados, proceso que tamén dará as carnes unhas características organolépticas especiais.

OS MEUS PRODUTOS

Con ausencia total de conservantes ou de calquera outro aditivo alimentario, harmonizando sempre tradición e artesanía, elaboramos os seguintes produtos:

Foie gras enteiro e en conserva. Elaborado con fígado salpimentado e preparado en conserva, o que fai que parte da graxa que o fígado ten de forma natural aflore e termine por envolver o bloque de foie.

Confits de muslos, zancos e ás. A carne confítase na súa propia manteiga, e o produto final está listo para consumir. As latas conteñen tamén a manteiga do confitado, que se pode usar para outras elaboracións.

Fabas con pato. Inspiradas no cassoulet francés, están feitas usando carne magra de pato e carcasas e verduras para elaborar un caldo no que cociñar as fabas.

Xamón de pato. Tras un proceso de salgadura das pechugas, iniciamos unha curación baixo temperatura e humidade controladas, conseguindo unha carne curada cun sabor moi intenso.

Ánades
O MEU OBRADOIRO

O noso escenario natural, coñecido co nome de Quinta da Curriza, está situado nun lugar da Galicia bucólica e rural do sur da provincia de Ourense, Vilardevós.

Aquí, na raia hispano-lusa, os nosos patos atopan a quietude que lles ofrece o monte de carballos e castiñeiros (máis dun, milenario) que lles dá acubillo, noite e día, durante toda a súa crianza.

É tamén nesta Quinta onde dispoñemos das instalacións precisas para a elaboración de todos os nosos produtos.

Atópanos

Enderezo

Quinta dá Curriza, s/n.
32616 Vilardevós
Ourense

Coordenadas
41.910904, -7.312154

Queres estar á última das experiencias calidade?