Antonio Cajide Gulín

Chámanme Antonio Cajide Gulín, dende o ano 1999 levo dedicándome a isto en exclusiva. Sempre quixen facelo, sobre todo dende os 13-14 anos en que o meu avó paterno Miguel me ensinou a podar e  rodrigar, é dicir, atar con vimbio as  varas das viñas con rodrigas de madeira. Ademais dende moi pequeno o meu avó Saturnino con quen me criei, ensinoume a enxertar todo tipo de árbores froiteiras e a cultivar todo tipo de vexetais para autoconsumo, sempre dicía "hai que  ter do  teu".

Eu que case  nacín cunha cana na man e que soñaba coas troitas, aos 27 anos decidín colgar a cana e cambie esta gran paixón pola apicultura grazas ao amigo Paco Rego, co que tamén compartimos paixón pola viticultura. Pero cando cumprín os 40, decidín que a miña paixón sería en exclusiva a viña e o viño, e deixei as abellas aínda que sempre as teño en conta no meu traballo.

Dedícome  a todo o proceso, dende seleccionar os terreos e portaenxertos adaptados ás variedades, tipos de solos e altitudes ata chegar á botella de viño e a súa comercialización; ese é o meu labor, pechar todo o ciclo. Plantei cada variedade na cantidade necesaria para elaborar os distintos tipos de viño que comercializo (a mestura faise dende a viña)  e logo o enxertado e coidado dos viñedos. Gústame facer un seguemento con mimo dende a viña ata chegar ao produto final que consumides. Todo o noso agarimo e coidado metido nunha botella para que ti o desfrutes. 

Antonio Cajide. Adega Sameirás
A miña adega

Trátase dunha pequena adega de colleiteiro na denominación de orixe Ribeiro con seis hectáreas de viñedo propio das que se cultivan cinco hectáreas de variedades brancas e unha de tintas, todas elas autóctonas. A integridade do viñedo sitúase na parroquia de santo André de Camporredondo e nel practícase a agricultura tradicional herdada dos meus avós. Intento que a pegada de carbono sexa máis baixa posible, nun compromiso coa tradición herdada. Sigo con moito coidado todo o proceso ata chegar ao produto final, convencido de que un bo viño faise na viña, tal como me ensinaron os meus avós, tal como se fixo sempre.

Adega Sameirás
Os meus produtos

En 1999 comecei a plantar as primeiras viñas que estiveron convivindo coas vellas dos avós ata completar a súa reestruturación. En 2002 dáse de alta a adega e en 2003 saen ao mercado as primeiras botellas de Sameirás branco e tinto.

Na actualidade somos propietarios de seis hectáreas de viñedo, dispostas en seis parcelas con altitudes que van dende os 100 aos 300 m s. n. m.. Desas parcelas, cinco son de uva branca e unha de uva tinta.

Atópanos

Enderezo

Santo André de Camporredondo, 98
32415 · Ribadavia
Ourense

Coordenadas
42.319249, -8.110713

Queres estar á última das experiencias calidade?